Jämförabanklån.se
  • Låna pengar
  • Privatlån
  • Snabblån
  • Företagslån
  • Kreditkort
  • Artiklar
  • Kontakta oss

Jämförabanklån.se

  • Låna pengar
  • Privatlån
  • Snabblån
  • Företagslån
  • Kreditkort
  • Artiklar
  • Privatlån

  • Snabblån

  • Företagslån

  • Kreditkort

Därför är en lägre ränta att föredra
Uncategorized

Därför är en lägre ränta att föredra

written by Frilansskribent i samarbete med Jamforabanklan.se

Att låna pengar är som bekant i regel förenat med en kostnad. Utöver att du ska betala tillbaka de pengar som du lånar behöver du generellt sett även betala ränta på beloppet. Räntan är den ersättning som långivaren får för att bevilja dig lånet. Ju lägre ränta, desto mer pengar sparar du jämfört med att teckna ett lån med högre räntekostnad.

Oftast erbjuds du en lägre ränta ju mer kreditvärdig du anses vara av långivare. Här avslöjar vi hur räntan på lån beräknas och vad du kan göra för att försöka sänka räntenivån på ditt nästa lån!

Flera faktorer spelar in vid beräkningen av räntan

I samband med att du tecknar ett lån kommer du kunna förhandla om räntan på lånet. Den ränta som du erbjuds beräknas som en procentsats på det lånade beloppet. Detta är alltså den kostnad som långivaren tar ut varje månad utöver amorteringen av lånet. Vilken räntesats du blir erbjuden har att göra med flera olika faktorer, såsom hur mycket pengar du önskar låna, hur länge du har tänkt låna dessa samt vilket slags lån du väljer att teckna. Även resultatet av den kreditupplysning som tas för att avgöra din kreditvärdighet ligger till grund för denna beräkning.

Så kan du försöka sänka räntenivån på ditt lån

När vill låna pengar till en låg ränta finns det vissa knep du kan använda dig av inför ansökan. Du kan nämligen själv försöka påverka räntenivån i positiv bemärkelse på följande vis:

  1. Försök att förbättra din kreditvärdighet genom att säga upp outnyttjade krediter, förhandla dig till en löneförhöjning och vara noga med att betala dina räkningar i tid. Du kan med fördel ta en kreditupplysning på dig själv för att få en bild av din kreditvärdighet ur långivarnas perspektiv.
  2. Undvik att ansöka om flera lån och krediter på kort tid. Vid varje ansökan du gör tas en kreditupplysning, oavsett om lånet eller krediten godkänns eller ej. Om många kreditupplysningar har tagits på dig den senaste tiden kan varningsklockorna börja ringa hos potentiella långivare.
  3. Jämför lån från flera olika banker och kreditinstitut för att hitta ett lån med låg ränta. Detta kan du göra direkt här på sajten.
  4. Ansök via en förmedlingssajt för att få flera erbjudanden utan att en kreditupplysning behöver tas av respektive långivare. Du kan på detta vis få flera olika förslag att ta ställning till, vissa med lägre ränta och vissa med högre.
  5. Ta reda på vilket slags lån som är mest fördelaktigt för just dig avseende ränta. Till exempel ger ett lån med säkerhet vanligtvis en lägre räntenivå än ett blancolån.

Avslutande tankar

Genom att teckna ett lån med låg ränta kan du inte sällan spara tusentals kronor i räntekostnader under lånets löptid. Ju mer införstådd du är med hur långivare beräknar sina räntor och hur du kan framställa dig själv som en utmärkt låntagare, desto enklare kan du förhandla dig till en lägre ränta. Förhoppningsvis har ovanstående tips hjälpt dig en del på traven i din kamp mot höga räntor.

september 26, 2019 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest
Likviditet – så fungerar det för ett företag
Uncategorized

Likviditet – så fungerar det för ett företag

written by Frilansskribent i samarbete med Jamforabanklan.se

Vill du veta mer om vad likviditet är? Eller har du kanske redan koll på begreppet, men vill ha fler detaljer? Oavsett vilket så hittar du förhoppningsvis det du söker nedan. Dessutom finns det en hel del matnyttiga tips, räkneexempel och mycket mer om nyckeltal som kan användas på börsen.

Vad är nyckeltalet likviditet?

Likviditet innebär ett företags betalningsförmåga ur ett relativt kortsiktigt perspektiv. Det är ett nyckeltal för att det är avgörande för ett företags framtida verksamhet att de har finansiella resurser för att klara av de utmaningar som väntar dem och sina nuvarande betalningar.

Det vill säga, likviditeten motsvarar verksamhetens möjligheter att betala räkningar och exempelvis löner samt andra utgifter och begreppet används för att motivera hur ett företags betalningsförmåga ser ut på kortare sikt. Likviditeten består av medel som företaget kan använda direkt, pengar som kan användas på stående fot. Det kan till exempel handla om kontakter som finns i företagets kassa, företagets olika konton eller liknande.

För både privatpersoner och företag är det en klar fördel att kunna visa upp god likviditet. När du som privatperson eller ditt företag anses kunna betala av eventuella skulder i tid räknas ni som likvid. Motsatsen, likvid innebär att en privatperson eller ett företag inte har möjlighet att betala i tid eller har en ekonomi som går ihop på kort sikt. Det kan leda till stora problem både när det gäller att exempelvis få ett lån eller för den delen betala av era löpande kostnader så som räkningar.

Varför ska man använda nyckeltalet likviditet i en aktieanalys?

Att ha koll på likviditeten hos ditt eget företag eller hos ett företag som du vill bli aktieägare i är A och O. Det är extremt viktigt att ditt företag eller det företag du väljer att investera i är likvida och har en stadig ekonomi. Annars riskerar både du som företagare och du som aktieägare att förlora pengar.

Ett riktmärke för företag är att hålla likviditeten på en tillräckligt hög nivå för att verksamheten ska kunna fortsätta framåt. Samtidigt får nivån inte vara så hög att den blir ett hinder för den eventuella avkastningen som företaget skulle kunna göra. Att ha god likviditet innebär också tryggheten att kunna klara av en del oförutsedda kostnader utan att behöva ta onödiga lån eller liknande. Samtidigt som du som aktieägare också får ha koll på att företaget använder sina tillgångar på ett bra sätt, det vill säga, en för hög likviditet är inte heller nödvändigtvis det bästa.

Det finns två typer av likviditet som det kan vara bra att ha koll på både som företagare och som aktieägare. Dels finns begreppet kassalikviditet, det är ett nyckeltal som används för att påvisa ett företags betalningsförmåga på kort sikt. Sedan förekommer begreppet balanslikviditet också, det här är extra viktigt att ha i åtanke för företag som har stora lager, exempelvis för grossister av olika slag. Balanslikviditet innebär att företagets varulager också inkluderas i likviditeten, vilket det inte gör i kassalikviditeten.

Om ditt företag vill öka er likviditet är det möjligt genom att frigöra kapital. Det vill säga, likviditeten kan till exempel ökas genom att lönsamheten för ert företag ökar, att ni ökar era lån, andra former av tillskott på pengar från exempelvis ägarna eller genom att sälja av delar av ert varulager, för att nämna några möjligheter. Längre ner hittar du fler handfasta exempel på hur du kan resonera.

Räkneexempel likviditet

För kassalikviditeten, eller det som ibland enbart benämns som likviditet gäller följande:
Omsättningstillgångarna (exklusive varulager, pågående arbeten och liknade) / kortfristiga skulder.

Det vill säga, om ett företag har omsättningstillgångar på 100 K (tusen) kr så får de kortfristiga skulderna inte överstiga den summan för att företaget ska få klassas som likvida. Helst ska omsättningstillgångarna vara något större än de kortfristiga skulderna.

När det kommer till ert företags balanslikviditet så räknas lager och pågående arbeten ofta med i omsättningstillgångarna. Det vill säga, i det fallet handlar det om att ta alla omsättningstillgångar/ de kortfristiga skulderna.

Dock måste du som företagare komma ihåg att balanslikviditeten måste uppgå till åtminstone 200%, alltså dubbelt så mycket som kassalikviditeten. Det beror på att lagret och liknande räknas med också.

Likviditet på engelska

På engelska kallas likviditet för ”Liquidity”.

maj 1, 2019 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest
Välj premiumlån och premiumdäck billigast online
Uncategorized

Välj premiumlån och premiumdäck billigast online

written by Frilansskribent i samarbete med Jamforabanklan.se

Eftersom du hamnat på denna sajt så är du förmodligen en relativt medveten konsument som vet att det finns mycket pengar att tjäna på att jämföra banklån online för att hitta de som är premium. Men det är inte alltid lätt att hitta de bästa banklånen och detsamma gäller med däck. Inför varje däcksäsong (sommar respektive vinter) så uppkommer frågor kring just däcken. 

Detta är helt naturligt och frågorna som ställs brukar vara i stil med: Behöver jag nya däck? Ska jag byta däcken själv eller låta en däckverkstad utföra jobbet? Vad ska jag köpa för däck och var ska jaga köpa dem? Att ha koll på alla dessa frågor är kanske inte det enklaste, men läs vidare i denna text så skall vi förklara lite hur vi tänker i ämnet.

Lågprisdäck eller premiumdäck?

Det kan verka lockande att klippa till på ett par riktiga lågpris/budgetdäck som bara går på ett par hundralappar stycket och allt som oftast tillverkats i Kina eller något annat låglöneland. Men faktum är att dessa budgetdäck i regel alltid presterar dåligt i säsongernas däcktester för vinter- respektive sommardäck. Vidare brukar testerna visa att däcken inte håller måttet på de underlag de är avsedda för samt att de slits snabbare än premiumdäck. 

Detta innebär att lågprisdäcken kanske kan verka vara ett mer ekonomiskt alternativ eftersom prislappen är lägre på dem än på premiumdäck, men å andra sidan så slits de ut fortare vilket innebär att man måste byta dem tidigare och det hela riskerar därför bli en dyrare affär i slutändan jämfört med om man hade satsat på premiumdäck från början. Dessutom så är naturligtvis premiumdäcken säkrare än lågprisdäcken vilket självfallet är en nog så viktig aspekt att ta i beaktande.

Köpa premiumdäck online

Så om vi kan enas om att det bästa är att köpa testvinnande premiumdäck när det är dags för däckinköp så kommer vi till nästa fråga, vilken är hur vi kan komma över dessa däck på billigast möjliga sätt. Svaret är att köpa dem online. Enligt våra beräkningar så ligger onlinepriserna i genomsnitt 15 % lägre jämfört med prisnivåerna hos fysiska däckverkstäder. Anledningen är att det (generellt sett) är billigare att driva en onlinebutik jämfört med en fysisk butik med allt vad det innebär beträffande dyra lokalhyror och personalomkostnader. 

Det finns i alla fall en handfull etablerade däckförsäljare på nätet i Sverige idag och vill man prispressa ytterligare så kan man tjäna ytterligare ett par procent i lägre pris genom att jämföra dessa butiker. Ett tips är att även jämföra pris på fälgar online online och behöver du hjälp med att hitta rätt bultmönster och dylikt så kan vi tipsa om falginfo.se.

maj 1, 2019 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest
Ta ett företagslån för att växa!
Uncategorized

Ta ett företagslån för att växa!

written by Frilansskribent i samarbete med Jamforabanklan.se

Som småföretagare är tillväxt ett ständigt huvudbry. Det som sätter käppar i hjulen för din tillväxtresa är ofta lagar och regler, bristande arbetskraft/kompetens och rätt finansiering.

Sverige främjar småföretagande – eller?

Visst, vi har många företag som går från att vara spännande startups till internationella börsnoterade bolag. Men alla nystartade eller små företag är inte nästa IKEA, Volvo, Spotify eller H&M. Faktum är att de allra flesta är och kommer att förbli småföretag och inte bli fler än 10 anställda. Organisationer som Företagarna predikar och kämpar för att regelbördan för svenska företag ska bli mindre och att det ska bli lättare att göra rätt för sig. Skatter och avgifter ska också bli klarare, enligt regeringens vallöften. Upp till bevis…

4 av 5 jobb skapas av småföretagare

Det vi vet är att småföretagare skapar 4 av 5 jobb i Sverige. Det är alltså inte de stora jättarna som sysselsätter flest svenskar i det här landet, utan det är småföretagen som gör det. Dessa företagare är de som får samhället att går runt och är mest värdefulla för vår fortsatta välfärd. Tänk bara på alla skatter, avgifter och arbetstillfällen som små enskilda firmor, handelsbolag och aktiebolag bidrar med. För att inte tala om den rena servicedelen i ekvationen. Det är småföretagaren som kommer hem till dig när ditt avlopp läcker, din bostad ska städas eller när du blir sugen på en pizza.

Skapa tillväxt med ett företagslån online

Bankerna har satt sig i en dyr kostnadskostym. Att hantera ett mindre lån till en företagare är inte lönsamt för de traditionella storbankerna. Därför har småföretagare fått allt svårare att få tag på rätt typ av finansiering. Tid är också något som har spelat in för många företagare då ansöknings- och utbetalningsprocessen helt enkelt tar för lång tid. Lägg då till tid och energi för fysiska möten med en bankman så förstår man ganska snabbt att det inte är lönsamt för dig som småföretagare att lägga all den tiden på att gå till banken. Kanske t o m bara för att få ett nej några veckor senare?

page1image20257728page1image20262720

Vad är lösningen?

För några år sedan klev Sverige och världen in i nästa era i digitaliseringen. Numera var det möjligt att snabbt, tryggt och säkert både ansöka och få ett företagslån online. En revolution för de som själva upplevt problem med att få service från banken – vi på Qred.

Det var faktiskt så det startade. I yngre år gick medgrundaren till Qred, Emil Sunvisson, till banken för att öppna ett konto och deponera 100 000 kr i kontanta medel. Efter att ha berättat om affärsidén fick han nej och fick gå vidare till nästa bank.

Det var den känslan av förminskning som många år senare ledde till att Qred Företagslån grundades och att vi nu, fyra år senare, finns i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna och har hjälpt tusentals småföretagare att växa med ett företagslån online.

Hos Qred är det alltså snabbt, tryggt och enkelt att både ansöka och få ett företagslån. 

Finansiering i all ära, men vad ska jag använda pengarna till?

Vet du inte idag vad du skulle kunna använda ett tillfälligt tillskott av pengar till så är det ingen fara. Det måste inte betyda att företaget går dåligt och att man måste betala av skulder eller liknande, bara för att man söker ett företagslån eller en företagskredit. Oftast är det faktiskt företagare som har förstått att man behöver ett litet lån till sitt företag för att kunna växa. Använd företagslån till t ex:

  • Investera i varulager
  • Investera i marknadsföring (online eller offline)
  • Investera i ny personal
  • … något annat?

Om det inte handlar om att ska växa, utan det är mer reaktiva behov, så kan det handla om:

  • Att renovera lokalen
  • Laga en maskin, ett verktyg eller annan utrustning
  • Betala en skuld eller faktura, som t ex skatt eller moms

Det kan också röra sådant som är relaterat till låg- eller högsäsong:

  • Hålla sig flytande under lågsäsong
  • Investeringar inför högsäsong
  • Anställa personal inför högsäsong

page2image20076160

qred-foretagslan-logo

 

Skapa tillväxt Qred Företagslån

Om du använder ett tillfälligt tillskott av likviditet till något av ovan nämnda punkter eller något annat spelar ingen roll. På Qred tror vi på dig som småföretagare. Så länge du kan berätta vad du ska använda din företagskredit till är vi nöjda. Vi gör alltid en grundlig kreditbedömning med hjälp av Creditsafe, UC och vår unika Qred-score som är vår egen kreditmodell.

Tillsammans med data och information från kreditupplysningsföretagen kollar vi upp företagets hemsida, Facebooksida och recensioner för att bl a bedöma affärsidé och hur uppskattat/populärt företaget verkar vara. Vet du med dig att du har en dålig hemsida när du ansöker – ange det i samtalet med en av våra företagsrådgivare! Det kanske är därför du vill ta ett företagslån för att bygga om din hemsida?

När du kommer till hemsidan och ska ansöka om ett lån till ditt företag får du välja belopp och fylla i företagets organisationsnummer, e-mail och telefon. Ansök mellan 10 000 kr – 500 000 kr i upp till 12 månader.

Du kan betala tillbaka i lånet i förtid – utan kostnad!

Vet du med dig att du kommer att behöva ha lånet i några månader, inte vill binda upp dig på bankens långa låneperioder (de vill ofta ha 3 år eller längre) och vill bli skuldfri snabbare? Då kan du välja att betala tillbaka företagslånet i förtid – utan extra kostnad! Du betalar alltså endast för den tiden som du använder lånet.

En fast månadsavgift har blivit ett vinnande koncept

Redan från starten har Qred haft en fast månadsavgift som kostnad för lånet. Det är för att du enkelt ska kunna hålla koll på vad den totala månadskostnaden (amortering+avgift) kommer att bli. Så glöm uppläggningsavgifter, startavgifter, räntor och dolda kostnader genom att ansöka om en företagskredit hos Qred Företagslån!

Lycka till med företagandet!

/Christian på Qred

Samarbete Den här artikel har skrivits i samarbete med sakkunniga på Qred. De hjälper småföretagare att växa genom att erbjuda företagslån mellan 10 000 - 500 000 kr i upp till 12 månader. Vill du kommentera artikeln eller har du frågor om innehållet? Kontakta Qred genom att maila till support@qred.se eller ring 020-150 333.
april 2, 2019 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest
Jämför lånemäklare innan du väljer att låna pengar
Sponsrade artiklar

Jämför lånemäklare innan du väljer att låna pengar

written by Frilansskribent i samarbete med Jamforabanklan.se

När du ska köpa ett hus eller lägenhet så kanske du kontaktar olika mäklare och jämför dem med varandra. Detta gör du för att du vill hitta den bästa för att sälja ditt hus eller för att köpa nytt hus. Att låna pengar kan vara jobbigt för en privatperson som inte har koll på hur det fungerar. Idag finns det många olika lån och att veta vilket du ska ha kan vara svårt. Då kan det vara bra att veta att du kan kontakta en lånemäklare som jämför erbjudande för att få den bästa hjälpen.

En lånemäklare hjälper dig som kund att hitta det perfekta lånet och de hjälper dig också att sänka dina lånekostnader. Det du gör är att först och främst fundera på hur stort lån du behöver. Sedan kontaktar du en firma för lånemäklare och fyller i en ansökan. Där fyller du i hur stort lånebeloppet är. Därefter bli du kontaktad och får lite olika förslag från olika mäklare. Du kan också få flera förslag från samma mäklare. När du hittat den mäklare som du tycker har det bästa erbjudandet låter du denne ta hand om resten.

Det finns däremot några faktorer som kan påverka kostnaden för ditt lån negativt. Är du inte medveten om dessa faktorer, kan återbetalningen av lånet bli högre än vad du hade planerat. Den första faktorn du ska hålla koll på är att lånebeloppet påverkar summan du måste betala tillbaka. Om du har ett högt lånebelopp kommer även återbetalningen bli hög. Storleken på räntan påverkar också ditt lån. Det finns lån som har högre ränta och det finns lån som har lägre ränta. Räntan är det pris som lånet kostar och det är alltid bäst att ha låg ränta för ditt lån.

Återbetalningstiden påverkar också ditt lån. Om du har ett lån som ska betalas tillbaka på en kort tid kommer månadskostnaderna att vara stora. Vissa lån har dessutom amorteringsfria månader där du endast betalar för räntekostnaden. Utnyttjar du dessa kommer återbetalningstiden bli längre. Att ha ett lån som har kort återbetalningstid kan vara stressande för dig som kund. Du kanske känner att du inte kan utnyttja lånet fullt ut innan du måste börja betala igen.

Vad är det positiva med lånemäklare?

Det positiva med att använda sig av en lånemäklare är att man får hjälp med att välja rätt lån. Lånemäklaren förklarar detta för dig och hjälper dig att se upp för extra kostnader som kan uppstå om du inte vet vad du gör eller om du råkar välja fel lån. Du vet att du kommer få både hjälp och stöd om du anlitar en lånemäklare. Lånemäklare måste vara utbildade och certifierade för att kunna ge dig råd. Denna typ av råd kommer du inte att få om du exempelvis kontaktar ett callcenter för lånegivare. Mäklaren är dessutom alltid på kundens sida och det är alltid tryggt när du ska ansöka om lån. Sammanfattningsvis finns det mest positiva saker med att anlita en lånemäklare.

Vad är det negativa med lånemäklare?

Det finns negativa saker med att ta hjälp av en lånemäklare även om dessa är betydligt färre. Om du funderar på att använda dig av exempelvis Lendo så vet du att deras reklam på tv säger att de samarbetar med banker. Problemet är bara att det oftast inte är de större bankerna som lånemäklarna faktiskt samarbetar med. Detta gör att du kan missa viktiga erbjudanden från din bank. Det du kan göra för att upptäcka detta är att kontakta din bank för att höra efter vilka erbjudanden de har innan du bestämmer dig.

januari 27, 2019 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

NAVIGERA PÅ SIDAN

  • Låna pengar
  • Privatlån
  • Snabblån
  • Företagslån
  • Kreditkort
  • Artiklar
Footer Logo
  • Låna pengar
  • Privatlån
  • Snabblån
  • Företagslån
  • Kreditkort
  • Artiklar

@2018 - Powered by Finanso. Jämförabanklån.se innehåller samarbetslänkar till olika långivare och övriga samarbetspartners.


Back To Top